Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ελεύθερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Έξαλλες σκηνές πανηγυρισμού και επεισόδια

Η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο δικαστήριο, σήμερα, έδωσε το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται τις τελευταίες 5 μέρες ο Σέρβος τενίστας. Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να επιβάλλει την τάξη. Αύριο η τελεσίδικη απόφαση για τη βίζα του.

Έντονοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται τις τελευταίες 5 μέρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την είδηση ότι Σέρβος τενίστας είναι ελεύθερος και μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία.

Δεκάδες θαυμαστές του τραγουδούσαν το όνομά του, κρατώντας σημαίες με το πρόσωπό του, αλλά και της Σερβίας, ενώ έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο που πίστευαν ότι μετέφερε τον τενίστα.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού για να ελέγξει το πλήθος, καθώς οι πανηγυρισμοί μετά από μέρες 5 έντασης και διαμαρτυρίας απειλούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο.


Ο σταρ του τένις δικαιώθηκε στην έφεσή του κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία είχε ακυρώσει τη βίζα του και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο γραφείο του δικηγόρου του, Πολ Χόντενσον, στη Μελβούρνη, στον οποίο τελικά επετράπη να πάει στο δικαστήριο, με την οικογένεια του Τζοκοβιτς να υποστηρίζει από τη Σερβία ότι οι Αρχές της χώρας σχεδίαζαν να τον θέσουν υπό κράτηση.


Όμως ο Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές του τένις, και τελικά οδηγήθηκε στο ενοικιαζόμενο κατάλυμά του. Ένας αξιωματούχος συνοδευόμενος από μια ομάδα πέντε αστυνομικών μετέφερε τις αποσκευές του Τζόκοβιτς στο γραφείο του κ. Χόλντενσον μετά από πέντε ημέρες.

Αύριο η απόφαση για τη βίζα του Τζόκοβιτς

Παρά το γεγονός ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφέθηκε ελεύθερος το υπουργείο μετανάστευσης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του τενίστα και τελικά να μην μπορέσει να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open.

Στον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δόθηκαν τέσσερις ώρες μετά την έφεση να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, αλλά δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί τελικά αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου