Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι νεκροί Έλληνες ομογενείς - Τέσσερις στο Μπουγάς και δύο στο Σαρτανά

Έξι Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμα τέσσερις έχουν τραυματιστεί στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα το ελληνικό ΥΠΕΞ, γύρω μετά τις 16:00 ανακοίνωσε ότι δύο ομογενείς είναι νεκροί στο χωριό Σαρτανά και ακόμα τέσσερις είναι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα νεκρό παιδί. Περίπου δύο ώρες αργότερα εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση για ακόμα τέσσερις νεκρούς, αυτή τη φορά στο χωριό Μπουγάς.

Στην πρώτη του ανακοίνωση το ελληνικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε βομβαρδισμούς αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στο Σαρτανά, με την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να διαψεύδει και να υποστηρίζει ότι ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά αμάχους αλλά μόνο στρατιωτικούς στόχους και υποστήριξε ότι σήμερα Σάββατο δεν πέρασε πάνω από το χωριό.

Τέσσερις θάνατοι στο Μπουγάς

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο απεσταλμένος του OPEN στην Μαριούπολη, Σωτήρης Δανέζης, μετέδιδε πληροφορίες για ακόμα τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκρούς αυτή τη φορά στο Μπουγάς. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε την είδηση αμέσως μετά, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου