Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Πορεία εργαζομένων ασφαλιστικών ταμείων στη Βουλή ενάντια στο ν/σ του ΕΦΚΑ

Διαμαρτυρία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι, ομοσπονδίες και σύλλογοι ασφαλιστικών ταμείων, που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, τo οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» και «Έξω οι ιδιώτες και οι μάνατζερ» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό των διαδηλωτών
που έφτασαν με πορεία στη Βουλή.


Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν καθολική κοινωνική ασφάλιση, προσλήψεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως επίσης εκσυχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής και των πληροφοριακών συστημάτων.


Στη σημερινή πανελλαδική απεργία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αθήνας Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΕΠ - ΕΤΑΠ ΜΜΕ - ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ αποφάσισαν νέα 24ώρη απεργία για αύριο, σε όλες τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του, δίνοντας νέο ραντεβού στις 2 μ.μ. έξω από το κοινοβούλιο. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου