Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:«ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ»

 

Η Περιφερειακή Παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με γραπτο αίτημα ατης προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον

πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Μητράκα και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει να συζητηθεί εκτός Η.Δ. στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης.

(Επισυνάπτεται το κείμενο της πρότασης).



ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Προς : Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Μητράκα

Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου



Ως Περιφερειακή Παράταξη ζητούμε να συζητηθεί εκτός Η.Δ. στην επόμενη συνεδρίαση, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης. Προς τούτο καταθέτουμε την εξής πρόταση:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ


1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παιδιών και ενηλίκων.


2. Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει αποτελεσματικά και να υπερασπιστεί τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα του ουκρανικού λαού. Την καλούμε, επιπλέον, αυτό να είναι η αρχή για μια σειρά παρεμβάσεών της με τον ίδιο τρόπο, χωρίς παρεκλίσεις, είτε αφορά την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, είτε αφορά την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, είτε αφορά συμφωνίες όπως του Μινσκ, είτε αφορά συνθήκες όπως το Δίκαιο της Θάλασσας.


3. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον ουκρανικό λαό και την ολόψυχη υποστήριξή μας στους συμπατριώτες μας που έχουν εκεί τις πατρογονικές τους εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου