Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Συμφωνία Μητσοτάκη - Κοβάτσεφσκι για προώθηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Κοβάτσεφσκι. Η ατζέντα των συζητήσεων.
Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, στο πλαίσιο της ατζέντας του για διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Βορειομακεδόνα Πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφκσι την ικανοποίησή του για τις διμερείς σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών με τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω προώθησης και επέκτασης, σύμφωνα με τη στρατηγική εταιρική σχέση που καθιερώθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, οι δύο πρωθυπουργοί αναγνωρίζουν το κοινό συμφέρον για προώθηση των αμοιβαίων σχέσεων στις κοινές στρατηγικές και κεφαλαιουχικές ενεργειακές επενδύσεις όπως η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στον Αλεξανδρούπολη και την κατασκευή της διασύνδεσης φυσικού αερίου με την Ελλάδα.

Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεχή ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου τα τελευταία χρόνια, που ακολουθήθηκαν από επισκέψεις και συναντήσεις υψηλού επιπέδου που συνέβαλαν στην περαιτέρω εντατικοποίηση της δυναμικής και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας .


Ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφκσι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία για την υιοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου για την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε αυτή τη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου