Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικές απειλές σε Φινλανδία και Σουηδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή που αιματοκυλά την Ουκρανία, η Ρωσία στρέφει τα βέλη της και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, απειλώντας τες επίσης με εισβολή!

Πρόκειται για τη Φινλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες επίσης προλειαίνεται από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενταχθούν στην εχθρική για τη Μόσχα ομάδα του ΝΑΤΟ. Η ρωσική απειλή εκστομίστηκε από επίσημα χείλη.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε ότι η ένταξη είτε της Φινλανδίας είτε της Σουηδίας στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ «θα πυροδοτούσε μια σοβαρή απάντηση εκ μέρους της Μόσχας».


Η κ. Ζαχάροβα απείλησε ανοικτά, τονίζοντας ότι εάν οποιαδήποτε σκανδιναβική χώρα επεδίωκε να ενταχθεί στη Συμμαχία, τότε «θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αντίμετρα», μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Θεωρούμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης περί μιας αδέσμευτης στρατιωτικής πολιτικής ως σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη», επεσήμανε η ίδια.


«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» προσέθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Τον Ιανουάριο του 2022, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της είναι «πολύ απίθανο» η χώρα της να υποβάλει αίτηση προς ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου