Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Sex: Γιατί ο κόσμος κάνει όλο και λιγότερο - Νέα έρευνα

«Κανείς δεν κάνει πια σεξ. Οι μεσήλικες δεν πολυκάνουν σεξ. Οι νέοι δεν πολυκάνουν σεξ. Οι Ιάπωνες δεν πολυκάνουν σεξ. Ούτε οι Βρετανοί ή οι Αυστραλοί ή οι Αμερικανοί». Αυτό σημειώνει η αρθρογράφος της Guardian Arwa Mahdawi, η οποία σχολιάζει σε άρθρο της τα ευρήματα αρκετών ερευνών την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μια σημαντική μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας ανά τον κόσμο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα μία επικεντρωμένη στις ΗΠΑ μελέτη που έδειξε μείωση, μεταξύ 2009 και 2018, σε όλες τις μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ συντρόφων, όπως και στον εφηβικό αυνανισμό.

Οι ερευνητές βασίστηκαν στις πληροφορίες που είχαν δώσει οι ίδιοι οι ερωτηθέντες σε κυβερνητικές μελέτες μεταξύ ατόμων ηλικίας 14-49 χρόνων· είναι πιθανό λοιπόν οι άνω των 50 να έχουν μια διαφορετική εκδοχή. «Τι συμβαίνει όμως στις μέρες μας με τους νέους και τους μεσήλικες; Γιατί μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα;», αναρωτιέται η αρθρογράφος και αναλύει τα συμπεράσματα που προέκυψαν, σύμφωνα με δύο από τους συντάκτες της έρευνας.

Παρότι η έρευνα δεν υπεισήλθε ιδιαίτερα στους πιθανούς υποκείμενους παράγοντες – ούτε εξέτασε τις επιπτώσεις της πανδημίας -, δύο από τους συντάκτες της, η Ντέμπι Χέρμπενικ και η Τσουνγκ-τσίεχ Φου, μοιράστηκαν πρόσφατα τις υποθέσεις τους με το περιοδικό Scientific American.






ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου