Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Δημοσκόπηση της MRB

Δημοσκόπηση
της MRB που δημοσιεύει από το πρωί το newsbomb, εξηγεί ανάγλυφα τους λόγους που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει το στόχο της αυτοδυναμίας!

-Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται στις 7,4 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 11 μονάδων που ήταν στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου! Μέσα σε διάστημα τρισήμισι μηνών το κυβερνών κόμμα χάνει 3,6 μονάδες, δείχνοντας πως η πτώση του είναι συνεχής και, πιθανό, μη ανατρέψιμη!

-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, για μια ακόμα φορά, συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερο άθροισμα από αυτό της ΝΔ-και συγκεκριμένα (στην πρόθεση ψήφου) 34,7% έναντι 28,6%.Στο διάστημα από το Δεκέμβρη έως τέλος Μαρτίου, η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να μην κερδίζει αρκετά –και είναι ένα θέμα αυτό για την Κουμουνδούρου- αλλά «τσιμπάει» 1,5 μονάδα.



-Το ενδεχόμενο εισόδου έβδομου κόμματος στη Βουλή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ποσοστά του πρώτου κόμματος, είναι πλέον ορατό και πρέπει να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα, πρωτίστως την κυβέρνηση, ότι το κόμμα που πλησιάζει να μπει στη Βουλή είναι το κόμμα Κασιδιάρη!

-Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, είναι η πρώτη φθορά μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία, που πλήττεται προσωπικά και ο ίδιος ο Κυράκος Μητσοτάκης, καθώς η μείωση της απόστασης με τον Αλέξη Τσίπρα μειώνεται σημαντικά.


Στο ερώτημα της MRB για το newsbomb για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30% ευνοϊκές γνώμες και 21,7% όχι ευνοϊκές γνώμες.

-Να κρατήσουμε και τις συσπειρώσεις κομμάτων: Όπως σημειώνει το newsbomb η ΝΔ διατηρεί το 68,8% των ψηφοφόρων που είχε τον Ιούλιο του 2019, παίρνει 2,8% από το ΣΥΡΙΖΑ και έχει διαρροή 12% προς το ΚΙΝΑΛ. Την ίδια στιγμή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 64,1% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, παίρνει 4,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ και έχει διαρροή προς το ΚΙΝΑΛ 12,8%.

-Το πλέον ανησυχητικό, όμως, για το κυβερνών κόμμα είναι τα ποιοτικά στοιχεία: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ακρίβεια, στην ενέργεια, τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τι πιστεύουν για την προοπτική της χώρας και των οικογενειών τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου