Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

«Φωτιές» άναψε η έκθεση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση έφερε η δημοσιοποίηση της έρευνας, Controlling the Message: Challenges for independent reporting in Greece (Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα) από το Media Freedom Rapid Response (MFRR), μια συμμαχία υπό το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε στριμωγμένη στα «σχοινιά», το Politico μάλιστα έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον να την αναδείξει, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην πολυσέλιδη έκθεση «η συστημική κρίση που πλήττει την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί από τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να “ελέγξει το μήνυμα” και να φιμώσει τις επικριτικές και αντίθετες φωνές».

«Καθεστωτικές πρακτικές»

Για έκθεση-κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Μητσοτάκης “έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας”. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η έκθεση 7 διεθνών οργανώσεων σε μία έκθεση κόλαφο για καθεστωτικές πρακτικές που μας μετατρέπουν σε προβληματική χώρα για την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία» ήταν το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «η έκθεση αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί όνειδος για την ελευθεροτυπία στην Ευρώπη. Με αυτή την κυβέρνηση η ελευθερία της γνώμης στην Ελλάδα έχει πάει χρόνια πίσω. Ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του αποτελούν στίγμα στη μεταπολίτευση για τον ελληνικό Τύπο, αλλά ευτυχώς, και γι’ αυτό τον λόγο, η στιγμή που η κυβέρνησή τους θα κλείσει τον κύκλο της πλησιάζει».








ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου