Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Ξεκινά καμπάνια για τις εσωκομματικές διαδικασίες της 15ης Μαΐου - οριστικοποιούνται και οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή

Μεγάλη καμπάνια με τηλεοπτικά και διαδικτυακά σποτς ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν όψει της 15ης Μαίου και της εκλογής προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά τις πληροφορίες η καμπάνια θα απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αισθάνονται ότι πρέπει να επέλθει πολιτική αλλαγή στην χώρα με προσκλητήριο να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να τον ενδυναμώσουν με στόχο τη συγκρότηση μίας προοδευτικής κυβέρνησης.

Εντός των επόμενων ωρών του κόμματος οι οποίες θα είναι περί τις 740, καθώς υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις όπως επίσης και ενστάσεις για ορισμένους υποψηφίου. Οι 740 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 300 θέσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής.


Σ’ αυτές τις εκλογές θα ισχύσει η καταστατική πρόβλεψη για 50-50% συμμετοχή ανδρών και γυναικών, η ποσόστωση 20% για τους υποψηφίους που προέρχονται από τη διαδικασία της διεύρυνσης, καθώς και ένα όριο 15% για τους βουλευτές της Αττικής και ένα 20% για τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια.


Δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής έχουν όσοι έχουν εγγραφεί ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21 του προηγούμενου Μαρτίου, δηλαδή περίπου 61.600 μέλη. Όμως για τον Πρόεδρο θα μπορούν να ψηφίσουν και όσοι εγγράφονται ως μέλη από εκείνη την περίοδο κι έπειτα καθώς και όσοι συμπληρώσουν και καταθέσουν απογραφικό δελτίο εκείνη την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή την Κυριακή 15 Μαϊου.


Μάλιστα επειδή για την εκλογή προέδρου αναμένεται αυξημένη συμμετοχή πιθανότατα θα στηθούν 1.000 κάλπες σ’ ολόκληρη τη χώρα ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχουν οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Ηλίας Νικολακόπουλος στις 15 Μαίου δεν θα στηθεί τρίτη κάλπη για τις κατασταστικές αλλαγές. Μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 14 Μαϊου θα γίνει διαδικτυακή ψηφοφορία για το Καταστατικό στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι σύνεδροι ψήφισαν στις κάλπες της 16ης Απριλίου για τον τρόπο εκλογής της συλλογικής ηγεσίας, δηλαδή 4.800 σύνεδροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου