Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Άνεμος Ανανέωσης Στην Νέα ΚΠΕ Του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιοί Προηγούνται

Το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περνά στην ιστορία ως το πιο δυναμικό, ενωτικό και παραγωγικό συνέδριο των τελευταίων ετών.

Με ξεκάθαρο μήνυμα, θέσεις, προτάσεις και άνοιγμα στην κοινωνία, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρίνεται “επιτυχημένο”.
Η επιτυχία αυτή έγκειται όχι μόνο στο δυναμικό παρών των συνέδρων από όλη την επικράτεια και στις πάνω από 300 ομιλίες, μα και στην ουσία του πράγματος.
Με αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος σε κάθε κάλπη που έχει στηθεί εδώ και 6 μήνες έχει θριαμβεύσει, το σύνθημα: ” Πολιτική Αυτονομία-Ενότητα-Ανανεωση” αποκτά κάθε μέρα “σάρκα και οστά”.
Το ξεκάθαρο μήνυμα της Ανανέωσης αποτυπώνεται και στην εκλογή της νέας ΚΠΕ του κόμματος. Της ηγετικής ομάδας που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις μάχες που έχει να δώσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία, για την κοινωνία.

Στην μέχρι τώρα καταμέτρηση με ασφάλεια μπορούμε να μιλήσουμε για τα πρόσωπα που μπαίνουν δυναμικά στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα αριθμεί στο τέλος 301 μέλη:

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρώτος σε ψήφους θα είναι ο Αντρέας Σπυρόπουλος ενώ την πρώτη 10αδα (μέχρι στιγμής) συμπληρώνουν οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Μάρα Κουκουδάκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Μανώλης Όθωνας.



Σημαντικές είναι οι αλλαγές για την ανανέωση, τις θητείες και την εκπροσώπηση στα όργανα του κόμματος. Συγκεκριμένα στο άρθρο 35 αναφέρονται τα εξής:


1. Η ανανέωση ως διαρκές αίτημα στηρίζεται σε ιδεολογικές αρχές και πολιτικά κριτήρια, ώστε να ενδυναμώνει την ταυτότητα και να πολλαπλασιάζει τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής.

2. Όλα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής όταν επανεκλέγονται, θα πρέπει να ανανεώνονται κατά 25%.

3. Σε όλα τα κομματικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής δεν επιτρέπονται θητείες πάνω από δώδεκα (12) συνεχόμενα έτη.

4. Σε όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και η εκπροσώπηση των νέων κάτω των 35 ετών τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.

5. Θεσμοθετείται από εδώ και στο εξής ανώτατο όριο πλήρων συνεχόμενων θητειών: τρεις για βουλευτές που αντιστοιχούν σε 12 έτη και δύο για ευρωβουλευτές που αντιστοιχούν σε 10 έτη. Για τις θητείες και την ανανέωση των κομματικών οργάνων ως εκκίνηση-έναρξη ορίζεται το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και για εκείνες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών οι πρώτες μετά την ίδρυση του φορέα εκλογές για την ανάδειξη εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αντίστοιχα.

Ενώ μεταξύ άλλων, στο άρθρο 36 προβλέπεται το εξής:
Η διάκριση κόμματος και κράτους πρέπει να διέπει την συγκρότηση όλων των κομματικών οργάνων και τις αντίστοιχες πρακτικές και νοοτροπίες.




thesocialist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου