Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Οι δημοσκόποι ξανάρχονται

Κάτι λείπει από την πολιτική ατμόσφαιρα των (αρκετών) τελευταίων εβδομάδων: οι δημοσκοπήσεις.

Εκεί που διαβάζαμε τουλάχιστον 2-3 δημοσκοπήσεις την εβδομάδα, τώρα άκρα του τάφου σιωπή, στους κάμπους βασιλεύει. Μια δημοσκόπηση το δεκαπενθήμερο - κι αυτή περνάει στα ψιλά.

Τι έχει γίνει; Οι εκ φύσεως καχύποπτοι συνδυάζουν την εξαφάνιση των δημοσκοπήσεων με δυο νέες παραμέτρους.


Πρώτο, τη διόγκωση του κλίματος κοινωνικής δυσαρέσκειας με κύριο ζήτημα την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την εκτόξευση των τιμών του ρεύματος.

Δεύτερο, την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης της κυβέρνησης.


Προφανώς μέσα σε ένα τέτοιο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα να δείχνεις έρευνες με παγωμένη τη διαφορά υπέρ της κυβέρνησης πάνω από τις 10 μονάδες κινείται στα όρια του επικίνδυνου και του «ανθυγιεινού». Αρα, κρείττον του λαλείν, το σιγάν, έγινε το νέο «δόγμα» των δημοσκόπων.

Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, που δεν πιστεύουν τους κακόπιστους. Και τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά και αγγελικά πλασμένα. Ας το προσέξουν.

Πάντως οι ακόμη πιο κακόπιστοι και καχύποπτοι στοιχηματίζουν ότι το επόμενο διάστημα επίκειται η μεγάλη επιστροφή. Με μπαράζ δημοσκοπήσεων.


Συνδέουν μάλιστα το come-back των δημοσκοπήσεων με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για μέτρα στήριξης στο ρεύμα και την επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Εκτιμούν επίσης ότι το νέο mantra των δημοσκόπων θα είναι ότι η κυβέρνηση αρχίζει να ανακάμπτει μετά από μια περίοδο «ύφεσης» και ξαναβάζει πλώρη για διψήφιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν μοιάζει να είναι τόσο μακρινός.

Λέτε να επιβεβαιωθούν;






ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου