Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη, ο νέος Γραμματέας & η ανανεωμένη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου

Πολλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Divani Caravel. Η εκλογή του νέου Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλου, και τα στελέχη που απαρτίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Να μην κλειστούμε στα γραφεία μας», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ΚΠΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τα οποία ζήτησε να βρεθούν δίπλα στην κοινωνία. «Ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του…» πρόσθεσε με νόημα, στην ομιλία του.



«Δεν θα κάνουμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Θα δώσουμε αγώνα. Και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν οι εθνικές εκλογές» συνέχισε στο ίδιο ύφος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως τόσο το κόμμα όσο και ο ίδιος προσωπικά, είναι σε ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή και αν αποφασίσει να προχωρήσει στις κάλπες ο πρωθυπουργός -για τον οποίο φρόντισε, μάλιστα, να αφήσει σαφείς αιχμές…

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Αν για τον ίδιο η Ελλάδα φαντάζει σαν μια χώρα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι αμείλικτη και το κόστος ζωής πια ανυπόφορο» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με νόημα: «Η οικογενειοκρατία θρέφει και τον ίδιο ως πολιτική παράδοση…».

«Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο. Συναγωνίζονται μεταξύ τους. Μιλούν και πράττουν μόνο για τους λίγους» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης, μην αφήνοντας έτσι από την κριτική του την αξιωματική αντιπολίτευση. «Οι ιδέες μας ενώνουν τον λαό. Δεν επενδύουν στον διχασμό,όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας. Βλέπουν και οι δύο ως απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα ενότητας προς όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, λέγοντας πως «προχωράμε όλοι μαζί». «Ενότητα, μαχητικότητα και καθαρές κουβέντες» ήταν το μότο του.


Προτείνοντάς τον Ανδρέα Σπυρόπουλο για Γραμματέα του κόμματος, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο μετριοπαθή «αυτοδημιούργητο» που όπως είπε, γνωρίζει πολλά χρόνια «και έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος Γραμματέας με ποσοστό 88%



Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, συγκεντρώνοντας 281 ψήφους σε σύνολο 319 (καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα). Mε ποσοστό δηλαδή 88%.


«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη της ΚΠΕ για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή που μου έκαναν. Η παράταξη είναι μπροστά σε νέους αγώνες, που θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τα μέλη του του Πολιτικού Συμβουλίου


Οι προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είχαν «άρωμα» ενότητας, καθώς τα συγκεκριμένα ονόματα ήταν από όλες τις τάσεις του κόμματος. Σημειώνεται πως δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα πέραν των προτάσεων του τόσο για Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


Σ. Ξεκαλάκης 216
Δ.Μάντζος 184
Ν.Μήλης 179
Ε. Χρονοπούλου 178
Α.Σαουλίδης 169
Κ.Χρυσόγονος 168
Π.Δαλαμπουρα 166
Ρ.Μπέη 162
Ο.Μαρκογιαννάκη 158
Π.Ευθυμίου 157
Μ.Καναβάκη 156
Γ.Μεϊμαρογλου 153
Κ.Σκανδαλίδης 153
Γ.Αλεξόπουλος 151
Π.Χρηστίδης 150
Ο.Αποστόλου 149
Γ.Γιάνναρος 147
Δ.Τσακάλου 146
Χ.Καστανίδης 143
Γ.Σκαφίδας 143
Π.Κουκουλόπουλος 140
Χ.Κεφαλιδου 133
Α.Λοβέρδος 114
Γ.Παπαγεωργόπουλος 104
Μ.Χριστοδουλάκης 98
Φ.Σαχινίδης 95
Τ.Αντωνίου 88
Θ.Μαργαρίτης 86
Δ.Οικονόμου 82
Ε.Χαλατση 79
Π.Λάμψα 76

Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου