Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Διευκρινίσεις για τα χρέη των μελών της κυβέρνησης ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Φωτιές ανάβει» στο πολιτικό σκηνικό η δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνοντας πως τα χρέη Μητσοτάκη ανέρχονται σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ και των υπουργών του σε 11,4 εκατομμύρια ευρώ καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν και ποιες ρυθμίσεις έχουν κάνει στα δάνειά τους.

«Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος.

Από τους υπολογισμούς που έκανε η Κουμουνδούρου με βάση τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» διαπίστωσε ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη ύψους 12,7 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που και τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 350 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διερωτάται εάν τα χρέη των μελών της κυβέρνησης εξυπηρετούνται και σχολιάζει πως τα 350 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά το κόμμα της ΝΔ δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ, αντιθέτως κάθε χρόνο θα αυξάνονται.


Στη δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο των ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους. Τις ρυθμίσεις δηλαδή που έχουν γίνει με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.


Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας όταν οι πολίτες χάνουν τον ύπνο τους ή ακόμη και το σπίτι τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ κανείς να μην γνωρίζει πώς ρυθμίζονται τα χρέη των πολιτικών και δη αυτών που κυβερνούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τα «πόθεν έσχες» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει χρέη από δάνεια 557.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης χρέη 464.000 ευρώ και ο υφυπουργός αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις και το εταιρικό σύμφωνο για το πλαίσιο ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης 761.000 ευρώ.



Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει χρέη 244.000 και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας έχει χρέη 309.344,95 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου