Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Κατάρρευση: Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη

Βγαίνει από το κάδρο η υπόθεση περί σκευωρίας Novartis, καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο για άλλη υπόθεση.

Με το βούλευμα που εκδόθηκε στο και πέντε, ενώ ο πρόεδρος και μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί, η πρώην επικεφαλής της καταργημένης εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.


Παραπέμπονται, όμως, στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για την Novartis, αλλά για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και είχε παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων. Υπόθεση για την οποία έχουν δοθεί από τους τότε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι απαραίτητες διευκρινίσεις.


Αξίζει να σημειωθεί μια σημαντική παράμετρος, πως υπήρξε μειοψηφία δύο δικαστών που θεώρησε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τέλεση του αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το βούλευμα του μεσονυχτίου απαλλάσσει τους δημοσιογράφους και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου