Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

«Αυλαία» στον δρόμο για εκλογές ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Περιστέρι

Η σημερινή «συναυλιακή» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου αποτελεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η όψιμη αποκήρυξη των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς οι διαρκείς αμφιταλαντεύσεις και υπαναχωρήσεις του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν σύμφωνα με την ανάλυση της αντιπολίτευσης, ότι αυτές μπορεί να έρθουν ανά πάσα στιγμή και κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει ακόμα και το σενάριο αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβρη.

Διόλου τυχαία ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου, μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για την εξάντληση της τετραετίας σχολίαζε σκωπτικά πως «δεν πείθει ούτε τους βουλευτές και τους υπουργούς του».

«Η μόνη σταθερότητα που διασφαλίζει είναι αυτής της συνέχισης της πορείας στην ακραία φτωχοποίηση των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.


Με αυτές τις σκέψεις ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα αναμένεται όχι απλά να σημάνει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και να απευθύνει κάλεσμα για μία πλατιά κοινωνική συστράτευση. «Η προσφυγή στην κάλπη δεν είναι απλά μία προνομία του κ. Μητσοτάκη, πρέπει όλοι μαζί να καταστήσουμε τις εκλογές μονόδρομο μέσα από πλατιές κοινωνικές διεργασίες» σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πως κάθε μέρα που δεν προκηρύσσονται εκλογές και παραμένει ο κ. Μητσοτάκης στην εξουσία είναι μία χαμένη μέρα για την κοινωνία και επιδεινώνει την κατάσταση που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεδιπλώσει τον αντιπολιτευτικό καμβά για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, οι λογαριασμοί ρεύματος, η στεγαστική κρίση και να παραθέσει τους βασικούς πυλώνες της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της επόμενης μέρας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εάν θα επιλέξει να κλιμακώσει έτι περαιτέρω το πρέσινγκ στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο κάλεσε εμφατικά την περασμένη εβδομάδα να δηλώσει ρητά πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη μετά τις εκλογές, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Ο Άδωνις ως αδύναμος κρίκος

Την ίδια ώρα πάντως, η Κουμουνδούρου επιμένει να έχει τον Υπουργό Ανάπτυξης στα «σχοινιά» εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς πλέον λογίζεται ως ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης. Μετά την υπόθεση Turkaegean, οι νέες αποκαλύψεις για τιμητική πολιτογράφηση του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία με περίεργες δραστηριότητες στα κατεχόμενα, κατόπιν συστατικής του επιστολής Γεωργιάδη, εκτιμάται πως δεν είναι μία απλή ιστορία αλλά έχει μεγάλες «ουρές».
Πέραν τούτου, «συναγερμό» σήμανε το ηχηρό «άδειασμα» Βορίδη με τις δηλώσεις του στο Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων, με τις οποίες έριξε το σύνολο των ευθυνών για την υπόθεση και την απόφαση τιμητικής πολιτογράφησης. Οι μέχρι στιγμής δικαιολογίες πως ήταν «αντικαθεστωτικός» δεν πείθουν την Κουμουνδούρου που συνεχίζει να ξεψαχνίζει την υπόθεση ζητώντας την ακύρωση της πολιτογράφησης, και την δημοσιοποίηση της συστατικής επιστολής Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου