Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Ζητούνται απαντήσεις από Κοντολέων, Ράμμο, Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη

Με ερμητικά κλειστές τις πόρτες της Γερουσίας άρχισε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με επίκεντρο την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί και δίνουν το παρών ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος και οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας ζήτησε από τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ωστόσο, κατόπιν των αντιδράσεων των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν «πέρασε» η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

Κατόπιν η διαδικασία συνεχίστηκε με την αντιπολίτευση να ζητά, αίτημα που «πέρασε» τελικά, να ανοίξει η συζήτηση με τις τοποθετήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής και όχι με τοποθετήσεις των παριστάμενων δυο αξιωματούχων και δυο υπουργών. Γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν αργότερα οι απαντήσεις των υπουργών, του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να ξεκαθάρισε πως το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη, αποπειράθηκε να παρακολουθήσει και τον Ν. Ανδρουλάκη. Ενώ ο Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ φέρεται να υπενθύμισε τις αντιδράσεις της ΑΔΑΕ μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού.

Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει εκτάκτως στις 2 το μεσημέρι προσέρχονται ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη από το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολόγηση την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της διάταξης που εμποδίζει την ενημέρωση των πολιτών που παρακολουθούνται.




https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου