Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Κυνισμό και χυδαιότητα που αποδίδεται στον εντεινόμενο πανικό του, καταλογίζει στον πρωθυπουργό η Κουμουνδούρου μετά την προσπάθειά του να συνδέσει από το βήμα της Βουλής τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εγκληματική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ομίλου Real.


“Όσο θα χειροτερεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται” εκτιμούν στην Κουμουνδούρου προβλέποντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να καλλιεργεί κλίμα τοξικότητας στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είπε στη Βουλή και μάλιστα σχολιάζοντας πως όσο θα βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας οφείλει να διατηρήσει μία στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος με δήλωσή του στηλίτευσε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός έσπευσε στη Βουλή, μία ημέρα πριν απο την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, όπου τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, “για να εκμεταλλευθεί μία άθλια εγκληματική ενέργεια, όπως ο εμπρησμός του Real και να τον αποδώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους”.

Σημειωτέον πως ο Κ. Μητσοτάκης είπε στη Βουλή πως “μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη” , διατύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκάλεσε αθλιότητα σχολιάζοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία”.

Σημειωτέον πως στη δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος πήρε σαφή θέση για τις δηλώσεις Βερναρδάκη εις βάρος της υπουργου Παιδείας σχολιάζοντας πως ήταν απαράδεκτες, αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη.


Στο θέμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού ο οποίος επιπροσθέτως μίλησε από τη Βουλή για “βερναρδακισμό, πολακισμό και συριζαϊκό φαρισαϊσμό” λέγοντας πως συνιστούν αυτό που έχει αποκληθεί ως “εκτσογλανισμός” της κοινωνίας” αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

“Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του. Αξιοποιώντας το προχθεσινό σχόλιο του Χρ. Βερναρδάκη (για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη) τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real. Kαι μετά απ’ αυτό το εμπρηστικό σχόλιο, συνεχίζοντας με γλώσσα ακραίας απρέπειας, να καταλογίσει “εκτσογλανισμό” στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου