Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Χάρης Καστανίδης, τα χειροκροτήματα των ΣΥΡΙΖΑίων και η πρόβα προοδευτικής διακυβέρνησης…

Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έθεσε στη Βουλή ο Χάρης Καστανίδης, με μία πολύ βαθιά πολιτική παρέμβαση όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στον Άγγελο Συρίγο για όσα είχε πει αμφισβητώντας την αντιστασιακή αξία του Πολυτεχνείου. «Δεν υπάρχει πολιτικός μύθος κύριε υπουργέ. Υπάρχει ιστορία αυτού του τόπου, την οποία πρέπει όλοι να σεβόμαστε. 


Ελπίζω να αναγνωρίσετε το ολίσθημα σας», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και του κώδικα δεοντολογίας για τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτικής». Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε, «αμφισβητείται από επίσημα χείλη η Ιστορία του τόπου, των ποταμιών αίματος, των θυσιών και μάλιστα με τη διατύπωση της δευτερολογίας του υφυπουργού να είναι χειρότερη από την πρώτη τοποθέτηση». 

Ο Χάρης Καστανίδης κάλεσε, «αν δεν υπάρξει ρητή αναγνώριση του λάθους» να σβηστούν από πρακτικά όσα είπε ο κ. Συρίγος τα οποία «υπονομεύουν συλλογική συνείδηση έθνους και ιστορίας του», ενώ έχει το δικό του ενδιαφέρον ότι η μεστή νοημάτων και αιχμών ομιλία Καστανίδη δεν ενθουσίασε μόνο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είδε τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Βούτση και τον Πάνο Σκουρλέτη, όπως και πολλούς άλλους, να χειροκροτούν από την καρδιά τους τον Καστανίδη, ο οποίος εξάλλου ανήκει στην λεγόμενη «αριστερή πτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ και εμφορείται από στιβαρά αντιδεξιά πολιτικά αντανακλαστικά. 

Με άλλα λόγια, τα χειροκροτήματα των ΣΥΡΙΖΑίων και ο «ολιστικός» τρόπος με τον οποίο ο Καστανίδης κατάφερε, με την ρητορική του δεινότητα, να «καλύψει» σύσσωμα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, αποτέλεσαν, για πολλούς, μία πρόβα… πώς θα μπορούσε να είναι η περίφημη «προοδευτική διακυβέρνηση».




matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου