Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Θεοδωρικάκο

Στα ύψη το θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την ολιγωρία των ελληνικών αρχών στη διάσωση των προσφύγων στον Έβρο.

Το αφήγημα της κυβέρνηση για τις συντεταγμένες που είχαν δοθεί για την νησίδα όπου είχαν παγιδευτεί οι πρόσφυγες βρίσκονταν «εκτός Ελλάδος» και όταν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος «διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία», επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό συμπληρώνοντας πως «μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους ‘καταραμένους του Έβρου'».

«Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος για να λάβει σκληρή απάντηση από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, ​που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει: «Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα, χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου...».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα, περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου