Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κώστας Καζάκος - Τζένη Καρέζη: Τώρα θα παίζουν τάβλι στο παράδεισο

Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη ήταν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του κινηματογράφου και του θεάτρου. Οι δυο τους κράτησαν τη ζωή τους διακριτικά στην άκρη και κατάφεραν να πετύχουν αυτό που μπόρεσαν λίγοι. Να είναι ευτυχισμένοι πάνω και πίσω από το σανίδι.


Επιστέγασμα του έρωτά τους ήταν ο μοναχογιός τους, Κωνσταντίνος Καζάκος, τον οποίο ανάθρεψαν με απεριόριστη αγάπη.

Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη είχαν ερωτευτεί τρια χρόνια πριν τη γέννηση του γιου τους, στα γυρίσματα της ταινίας Κονσέρτο για πολυβόλα. Ένας έρωτας που γεννήθηκε πάνω στα πούλια και τα ζάρια μιας παρτίδας τάβλι. Το οποίο τους χαλάρωνε στα διαλείμματα των γυρισμάτων. Ενώ γνωρίζονταν χρόνια όπως είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή Μηχανή του Χρόνου, ο Κώστας Καζάκος, ο έρωτας ήρθε την κατάλληλη στιγμή.



Τζένη Καρέζη και Κώστας Καζάκος
❤️❤️ pic.twitter.com/VuZa45vm59— Andriana v.s (@Andrianavs11) September 11, 2022


«Είχαμε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές μέσα από τη δουλειά», είχε πει τότε ο Κώστας Καζάκος για τη Τζένη Καρέζη. «Την έπιανα το πρωί να μάθει τα λόγια της στο καμαρίνι όπου βαφόταν. Σαν να μην συνέβη. Σαν να μην είχαμε ιδωθεί. Αλλού κοίταγε ο ένας, αλλού ο άλλος».


«Καθόμαστε κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και τράβηξε αυτή η υπόθεση, ήταν ταβλαδόρισσα η Τζένη, ήτανε μανιακή με το τάβλι. Τράβηξε αυτό και μείναμε 26-27 χρόνια μαζί».
Ο γάμος του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη κράτησε για 27 χρόνια





Ο Κώστας Καζάκος με την (+) Τζένη Καρέζη στον γάμο τους το 1968. pic.twitter.com/E4tuB1YIgN— Georgios G. Outras (@OutrasG) August 7, 2022



Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μία λιτή τελετή με ελάχιστους καλεσμένους το 1968. Και Απρίλιο του 1969 γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος. Ενώ η μεγαλύτερη έγνοια της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου ήταν να μην γεννηθεί το παιδί τους στην επέτειο της Χούντας.

Τελικά ο Κωνσταντίνος Καζάκος γεννήθηκε στις 25 Απριλίου με καισαρική τομή. Ενώ οι γονείς του λίγα χρόνια μετά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της παράστασης «Το μεγάλο μας τσίρκο».


Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών στις 26 Ιουλίου 1992 νικημένη από τον καρκίνο. Πλέον από σήμερα το μεγάλο αυτό ζευγάρι της ζωής και της σκηνής ξανασυναντιέται, αφού ο μεγάλος ηθοποιός άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν με προβλήματα του αναπνευστικού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου