Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανία: Κρατικοποιείται ο ενεργειακός κολοσός Uniper ενόψει ενεργειακής κρίσης

Σε μία ιστορική κίνηση, η γερμανική κυβέρνηση προχωρά στην εθνικοποίηση του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας

Στην κρατικοποίηση της Uniper, του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου στην Γερμανία, προχωρά η κυβέρνηση της χώρας, σε μία ιστορική κίνηση, προκειμένου να διασώσει την εταιρεία και να αποφευχθεί η κατάρρευση στον ενεργειακό τομέα, εν όψει του φετινού χειμώνα.

Στο πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και τον σκανδιναβικό όμιλο, η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκ. ευρώ, αναφέρει η φινλανδική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

«Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, το γερμανικό κράτος θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», διευκρινίζει η Fortum.

Η κυβέρνηση Σολτς, αναφέρει το Bloomber, εμφανίζεται αποφασισμένη να διασφαλίσει την επιβίωση της Uniper, τους επόμενους μήνες, κατά τους οποίους η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί. Ήδη έχουν δοθεί μεγάλα ποσά για την επιβίωση της Uniper, τα οποία όμως δεν στάθηκαν αρκετά λόγω του μεγέθους της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου