Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Τσίπρας: Η νίκη του Λούλα ενάντια στην ακροδεξιά είναι μια νίκη για τη δημοκρατία

Τα συγχαρητήρια του στον Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα έστειλε μέσω twitter ο Αλέξης Τσίπρας για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι η νίκη του Λούλα «ενάντια στην ακροδεξιά, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο».


Ο Λούλα Ντα Σίλβα, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, κατάφερε να επανεκλεγεί πρόεδρος της Βραζιλίας 20 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη, εξασφαλίζοντας το 50,9%. Ο απερχόμενος πρόεδρος συγκέντρωσε το 49,16%.

Πρόκειται για μία πύρρειο νίκη καθώς είναι η μικρότερη διαφορά μεταξύ δυο φιναλίστ στις προεδρικές εκλογές από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας (1964-1985).


Ο άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης, 77 ετών, με ζωή αντάξια χολιγουντιανής ταινίας, που μεγάλωσε μέσα στην πείνα στη γενέθλια γη του, το Περναμπούκο, θα κάνει την επιστροφή του στην προεδρία την 1η Ιανουαρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου