Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Καταρρέει ο αξιακός κώδικας της ΝΔ: Η ερώτηση Τσίπρα για εκλογές - υποκλοπές σήμανε νέο συναγερμό

Η επιχείρηση «ηθική εξόντωση» που εσχάτως έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, με συνεχή ανάδειξη σκανδαλωδών υποθέσεων, έχει προκαλέσει συναγερμό τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στους βουλευτές της ΝΔ, που αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση Πάτση, δημιουργεί έδαφος για επίθεση της αντιπολίτευσης στον «πυρήνα» της κυβερνητικής στρατηγικής περί αποτελεσματικότητας ταυτόχρονα με διατήρηση του παραταξιακού αξιακού κώδικα της φιλελεύθερης παράταξης.


Η χθεσινή επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, λίγα 24ωρα πριν την έλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, όπως ήταν αναμενόμενο σήμανε καμπανάκια στην κυβερνητική πλειοψηφία. Πολύ περισσότερο, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέδεσε για πρώτη φορά το σκάνδαλο των υποκλοπών με τη διενέργεια των εκλογών, διερωτώμενος μεταξύ άλλων πώς θα οδηγηθεί η χώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ενόσω όχι μόνο δεν υπάρχει διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων… αλλά υπάρχουν και βάσιμες ενδείξεις ότι οι παρακολουθήσεις από το εν λόγω παράνομο λογισμικό συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, εξαπέλυσε πυρ ομαδόν κατά της Κουμουνδούρου, την οποία κατηγόρησε ότι «αφού απέτυχε οικτρά στην πολιτική, επιχειρεί να στηριχθεί στην ηθικολογία, τον πιο αγαπημένο μηχανισμό των προπαγανδιστών στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν το λαό. «Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ηθικολογία και ήθος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα οποία βρίσκουμε πάντοτε σε διαφορετικούς ανθρώπους και ποτέ στον ίδιο χαρακτήρα».


Μνημόνευσε, δε, για μία ακόμη φορά την «περήφανη» διαπραγμάτευση» των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα, τα capital controls, τις κλειστές τράπεζες, τα σχέδια για έφοδο στο Νομισματοκοπείο και παράλληλο νομισματικό σύστημα κα προκειμένου να τονίσει ότι επί των κυβερνητικών ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έφτασε να είναι χώρα-παρίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απώλεσε μεγάλο μέρος του εθνικού της κεφαλαίου στο διεθνές στερέωμα.

Επιχείρησε, μάλιστα, και μία αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι «κάνουμε και λάθη, καταγράφουμε και ορισμένες αστοχίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές λίγων στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος, αλλά όπως είπε, αυτή είναι η αναπόφευκτη μοίρα όσων προσπαθούν, όσων τολμούν, όσων δρουν. Απέδωσε, δε, την επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τακτική της «λάσπης, της κατασυκοφάντησης, του ξεδιάντροπου ψέματος».


Ωστόσο, η παραπάνω επιχειρηματολογία, αν και αναπαράγεται (ολίγον απρόθυμα) από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στις δημόσιες τοποθετήσεις, δεν είναι αρκετή για να τους απαλλάξει από την αγωνία για το πως θα διαμορφωθεί το κλίμα εν όψει των εκλογών. Στις κατ ιδίαν συζητήσεις επιχειρούν να ερμηνεύσουν το γεγονός ότι δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, επέλεξαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία ταλάνισε για μήνες της ΝΔ, ενώ ζωηρές είναι οι συζητήσεις και για τις πιθανές παραφυάδες της υπόθεσης Πάτση. «Δεν μας έφτανε ο Πάτσης και οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ και τα «κόκκινα δάνεια». Τώρα, πρέπει να απολογούμαστε και για την επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών του κόμματος Ρεβέκα Πίτσικα, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεκαπλασιάσει τα κέρδη της μέσα σε ένα χρόνο παίρνοντας έργα με απευθείας αναθέσεις», λένε γαλάζιοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου