Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνει την προσοχή του στην Μακεδονία

Μετά τις Σέρρες και την Πέλλα ο Τσίπρας επισκέπτεται την ερχόμενη Πέμπτη το Κιλκίς. Τις περιοχές όπου το 2018 με υποδαύλιση της ΝΔ αναπτύχθηκε το αντι-Πρεσπικό Κίνημα των χλαμυδοφόρων με σαφή ακροδεξιό προσανατολισμό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ΝΔ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση ουδέποτε νοιάστηκε γι αυτές τις περιοχές με αποτέλεσμα να διογκωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και ένα μέρος αυτής να το καρπώνονται τα κόμματα της Ακροδεξιάς.


Και εδώ εμφανίζεται ο Τσίπρας για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να πείσει τους Μακεδόνες ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους ο δρόμος της Ακροδεξιάς αλλά εκείνος της Κεντροαριστεράς.

Σπεύδει ο Τσίπρας και εξηγεί στους Μακεδόνες ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών έχουν σήμερα ήσυχο το κεφάλι τους και δεν πετούν από πάνω τους τα τουρκικά μαχητικά όπως θα συνέβαινε εάν τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας δεν τον είχε η Ελλάδα - βάσει της Συμφωνίας- αλλά η Τουρκία όπως συνέβαινε παλαιότερα.


Σπεύδει ο Τσίπρας να μπαλώσει τις “μαύρες τρύπες” που άνοιξε η ΝΔ σε ολόκληρη την Μακεδονία. Τραγική ειρωνία: Όταν το 2018 οι χλαμυδοφόροι με τα ακόντια, τις ασπίδες και τις περικεφαλαίες, του επιτίθονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνος ως πρωθυπουργός υπέγραφε αβέρτα εκατομμύρια ΕΣΠΑ για την αγροτική ανάπτυξη της Μακεδονίας. Έργα που αρνήθηκε να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση με αποτέλεσμα σήμερα να είναι εξαγριωμένοι πρωτίστως οι Δεξιοί ψηφοφόροι.

Ο Τσίπρας στριφογυρίζει στην Μακεδονία για να τους πει ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση τους για την κυβέρνηση δεν πρέπει να τους οδηγήσει πιο Δεξιά αλλά προς τα Αριστερά.
Κοινώς καλεί τους Μακεδόνες τουλάχιστον αυτή την φορά να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος αλλά να το πάρουν αλλιώς…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου