Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Αγωγή Βαξεβάνη στον Μητσοτάκη: Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως συκοφάντης

Αγωγή σε βάρος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης.

Ειδικότερα, θρυαλλίδα της εξέλιξης αυτής ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 σύμφωνα με τη οποία αμερικανικό δικαστήριο το 2016 αποφάσισε ότι ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη διάρκεια της συνέντευξής του πως «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Σημειώνεται πως το Documento επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου που εμφανίζεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί αν πρόκειται για απόφαση του 2016 ή του 2017 αλλά δεσμεύτηκε να το ψάξει και στη συνέχεια να απαντήσει στο μέσο.

Από πλευράς του κ. Βαξεβάνη ξεκαθαρίζεται πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομά του σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016.


Μετά από αυτό ο εκδότης του Documento δεσμεύεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού. Σε δήλωσή του ο κ. Βαξεβάνης σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Εδώ είναι η απόφαση του Αμερικανικού Δικαστηρίου για την πιθανή διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων. Θα μας πει ο Μητσοτάκης πού αναφέρεται ο «Βαξεβάνης»; Στην απόφαση, όχι στο άρρωστο μυαλό του»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου