Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρο – παρέμβαση του Χένρι Κίσινγκερ: «Τα όνειρα για διάλυση της Ρωσιας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος»

Άρθρο αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να λήξει και να επέλθει η ειρήνη, δημοσίευσε ο 99χρονος βετεράνος της διπλωματίας, Χένρι Κίσινγκερ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του με τον τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος» αναφέρει ότι «πλησιάζει ο χρόνος για να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, σημείωσε την αναγκαιότητα να μειωθεί ο κίνδυνος ακόμη ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ, δήλωσε, επίσης ότι τον Μάιο είχε προτείνει κατάπαυση πυρός, βάσει της οποίας η Ρωσία θα υποχωρούσε στις γραμμές του μετώπου πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με την Κριμαία να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Χένρι Κίσινγκερ, φέρεται να είχε συναντήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν από τότε που ο τελευταίος ανήλθε στο προεδρικό αξίωμα.


Μάλιστα, δεδομένης της προηγούμενης θέσης του, πολλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αποτελούσε πρόσωπο – κλειδί» για μια πιθανή διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων μεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου