Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.τα ψηφοδέλτια : «Ανοιχτές» έξι περιφέρειες μετά την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έδωσε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος που συνεδρίασε και ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων, το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του γιου του αείμνηστου βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Αναμένεται μάλιστα να ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο «αυξημένου πολιτικού κύρους».

Ενεργό συμμετοχή στα ψηφοδέλτια θα έχει ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος πιθανόν να είναι στο Επικρατείας, στο Ρέθυμνο, ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ενώ όλοι οι νυν βουλευτές θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές μετά τη Συνεδρίαση της ΚΠΕ

 ►Τις προτεραιότητες που θα προτάξει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προεκλογική μάχη ανέλυσε στην πολιτική του ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα κατέβει αυτόνομα και ανακοίνωσε διμέτωπο αγώνα απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε αναφερόμενος στο σκάνδαλο των οποίων, στο οποίο ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή και το όνομά του: «Tο αμαρτωλό παρελθόν χειραγώγησης των θεσμών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να γίνει το συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κυρίου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών: «Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου