Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Ευρωκοινοβούλιο : Κόλαφος για την κυβέρνηση οι υποκλοπές και η καταρράκωση του κράτου δικαίου στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ για την κατάντια της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν'τ Φελντ λαμβάνοντας τον λόγο εξαπέλυσε άγρια επίθεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Το δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί» τόνισε η Σοφί Ιν'τ Φελντ και πρόσθεσε ότι «δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί».

Στην ολομέλεια ήδη μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της παρέμβασης διαμαρτυρίας Κούρδων στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα του ευρωκοινοβουλίου, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει περίπου στις 4:30μ.μ. Το «θάψιμο» της από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, γιατί απλά ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την ραγδαία οπισθοδρόμηση της Ελλάδας τα 4 τελευταία χρόνια στην Ελευθερία του Τύπου!» έγραψε στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναλυτικά η λίστα των ομιλητών:

Λίστα με ομιλητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου