Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Σύσκεψη των «4» υπό την Σβίγκου: Αποφασίστηκε debate μετά το Διαρκές, εκλογή από τα μέλη, καμπάνια για τη συμμετοχή

Σύσκεψη των 4 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες εν όψει της εκλογής αρχηγού στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου.


Η συνεδρίαση προαγματοποιήθηκε υπό την Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και προσήλθαν και οι τέσσερις υποψήφιοι, δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Στέφανος Τζουμάκας.


Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα της εκλογικής καμπάνιας και το ντιμπέιτ ενώ οριστικοποιήθηκε ότι η εκλογή θα γίνει από τα μέλη (ακόμη και με εγγραφή μελών αυθημερόν), δηλαδή με την διαδικασία που είχε ακολουθήσει την τελευταία φορά, τον Μάιο του 2022 ο Αλέξης Τσίπρας. Κοινώς, η σκέψη για εκλογή και από φίλους δεν προχώρησε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της τηλεμαχίας εκτιμήθηκε ότι τυπικά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέχρι το Διαρκές Συνέδριο. Κι αυτό διότι ως τότε είναι ανοιχτή η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. 

Εξακολουθούν να ισχύουν και άλλα πρακτικά ζητήματα για τα οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι έδειχναν να μην συμφωνούν με ένα πρώτο ντιμπέιτ στα τέλη Ιουλίου (περιοδείες, οι διακοπές των πολιτών, οι φωτιές). Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς έβαλε στο τραπέζι την πρόταση για την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ένα στα τέλη Ιουλίου κι ένα στα τέλη Αυγούστου. 

Ωστόσο, μετά την παραπάνω συζήτηση στην εν λόγω σύσκεψη, η τηλεμαχία ουσιαστικά τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ 3 και 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ανάμεσα στο Συνέδριο και τον πρώτο γύρο εκλογής.



Τέλος, αποφασίστηκε ότι και το κόμμα θα τρέξει κεντρικά καμπάνια για την συμμετοχή, καθώς θεωρείται μια κορυφαία πολιτική διαδικασία και θα επιδιωχθεί να αποτελέσει ένα πολιτικό γεγονός. Επιπρόσθετα, το κόμμα διαβεβαίωσε τους υποψηφίους ότι όλα τα κομματικά Μέσα τίθενται στην διάθεση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου