Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Πιέσεις για εκλογή νέας ηγεσίας μετά τον Σεπτέμβριο από τους «πασοκογενείς»

Η διαφοροποίηση του Χρήστου Σπίρτζη και οι επιθετικές δηλώσεις που κάνει τις τελευταίες ημέρες κατά της «κομματικής γραφειοκρατίας» και της «αριστερής πτέρυγας», ούτε τυχαίες είναι, ούτε αποτελούν προσωπικές του απόψεις και μόνο.


Ουσιαστικά, οι δημόσιες καντρίλιες των τελευταίων ημερών, μεταξύ κορυφαίων στελεχών, φέρνουν στην επιφάνεια ένα μέρος μόνο από τις υπόγειες διεργασίες, που συντελούνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμφωνία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο στέρεη όσο φάνηκε αρχικά.

Μάλιστα κομματικοί παράγοντες, προερχόμενοι από την πασοκογενή πτέρυγα και όχι μόνο, εκτιμούν ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να ανατραπεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 5 και 16 Ιουλίου.

Η ομάδα αυτή στελεχών, μεταξύ των οποίων ο κ. Σπίρτζης προφανώς, διαμηνύουν ότι θα αντιστρατευτούν ανοιχτά τη fast track διαδικασία και απαιτούν μία ουσιαστική συζήτηση, μέσα από την οποία να παρουσιάσουν οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα, προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.


Υπό αυτή την έννοια θεωρούν ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί είναι ασφυκτικό και επιμένουν η όλη διαδικασία να πάει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως λένε, δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της χώρας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα τόσο μικρό διάστημα και με το Διαρκές Συνέδριο να τοποθετείται μέσα στον Αύγουστο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή των μελών και των στελεχών.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να μείνει ο Σωκράτης Φάμελλος για όσο καιρό χρειαστεί» λένε μεταξύ των άλλων, προϊδεάζοντας για τις προθέσεις τους στην πορεία.

Τονίζουν δε με έμφαση ότι δεν μπορεί η μειοψηφούσα τάση του ΣΥΡΙΖΑ (Ομπρέλα) να θέλει να καπελώσει τις διαδικασίες, ενώ στρέφονται και εναντίον στελεχών της πάλαι ποτέ «προεδρικής τάσης», καταλογίζοντάς τους ότι ενδιαφέρονται μόνο για τους προσωπικούς τους ρόλους και γι’ αυτό κάνουν παζάρια στο παρασκήνιο την αριστερή πτέρυγα.


Για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το μέχρι πού μπορούν να το φτάσουν, πηγές αυτής της «πασοκογενούς», κατά κύριο λόγο, πλευράς, σημειώνουν ότι «από το 2012 αισθανόμαστε μουσαφίρηδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι μουσαφίρηδες, ξέρετε, κάποια στιγμή φεύγουν».
Σπίρτζης: Η κομματική γραφειοκρατία κάνει κουμάντο και σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Σπίρτζης, η κομματική γραφειοκρατία είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μηχανισμό του μέχρι και σήμερα.

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως απαραίτητο για την εκλογή προέδρου είναι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τους πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου