Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Σε επικοινωνία με Τσακαλώτο και Χαρίτση η Αχτσιόγλου – τη Δούρου σκέφτονται οι προεδρικοί

Δεν έχει καταλήξει ακόμα σε οριστικές αποφάσεις για το εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, όπως η ίδια λέει σε συνομιλητές της τις τελευταίες ημέρες.


Η πρώην υπουργός Εργασίας και θεωρούμενη από πολλούς ως το φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί τη συμμετοχή στη μάχη της ηγεσίας ως ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα και θέλει να κάνει τις επιλογές της με προσοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Αχτσιόγλου είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο άλλωστε έχουν το κοινό στοιχείο ότι κινούνται στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς για οποιαδήποτε πρωτοβουλία υπάρχει διάθεση για συνεννόηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέχρι πρότινος υπεύθυνη του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει σε συνομιλητές της ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Αλέξη Χαρίτση, με έγκυρες πηγές να λένε ότι δεν πρόκειται να κατέβουν και οι δύο στην κούρσα, καθώς δεν επιθυμούν μία προσωπική σύγκρουση για την ηγεσία. Είτε θα είναι το ένα στέλεχος, είτε το άλλο, ίσως και κανένα, αλλά πάντως όχι και οι δύο.

Αχτσιόγλου και Χαρίτσης έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινές ιδεολογικές, πολιτικές και εσωκομματικές αναφορές και αντιμετωπίζουν εντελώς άβολα και απρόθυμα το ενδεχόμενο να κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες από την προεδρική τάση αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά να προταθεί η Ρένα Δούρου για την αρχηγία στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής δεν έχει δηλώσει ανοιχτά τις προθέσεις της, αλλά φέρεται να εκδήλωσε το ενδιαφέρον της στις διεργασίες με στελέχη της Κίνησης Μελών. Ωστόσο είναι ακόμα πρώιμο να εκτιμήσει κανείς εάν θα συμμετάσχει στην κούρσα της διαδοχής, καθώς η πάλαι ποτέ προεδρική ομάδα είναι πολυδιασπασμένη αυτή την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου