Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Κώστα Ζαχαριάδη το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων, επικράτησε του Νίκου Φίλη – Τέλος ο Νίκος Παππάς

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας μετά από μια δραματική ψηφοφορία απέναντι στον Νίκο Φίλη.


Ο Κωστας Ζαχαριάδης συγκέντρωσε 17 ψήφους στην ψηφοφορία της Πολιτικής Γραμματείας ενώ ο Νίκος Φίλης 15. Καταγράφηκαν επίσης 5 λευκά ενώ υπήρξε μια καθυστέρηση προκειμένου να ψηφίσουν Κατερίνα Νοτοπούλου και Μάγκυ Δούση, οι οποίες ταξίδευαν με αεροπλάνο και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τις περίμεναν. Οι δύο κυρίες ψήφισαν λευκό.


Έτσι, ο Κώστας Ζαχαριάδης λαμβάνει και επισήμως το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά το κομματικό χρίσμα στον Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρει:


«Ξεκινάμε δυναμικά! Πρόθεση μου είναι η πολιτική μάχη για την Αθήνα να γίνει στο πεδίο ενός οράματος και ενός σχεδίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των εκατομμυρίων επισκεπτών της πρωτεύουσας. Αθήνα δημιουργική, συμμετοχική πρωτεύουσα αλληλεγγύης και συμπερίληψης. Σήμερα η Αθήνα είναι πληγωμένη από άστοχες και αποτυχημένες αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής.»


Τέλος πήρε το σήριαλ με την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά με τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.

Το συλλογικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σε κλίμα έντασης, εξέτασε και απέρριψε την περίπτωση του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ενώ δεν προχώρησαν ούτε οι υποψηφιότητες της Όλγας Μπαλαούρα και του Κώστα Τσουκαλά.


Η περίπτωση Παππά απορρίφθηκε με 25 κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό.


Από τους υποψήφιους προέδρους, η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Στέφανος Τζουμάκας τον Νίκο Φίλη, ενώ ο Νίκος Παππάς έριξε λευκό.

Οι υποψηφιότητες της Όλγας Μπαλαούρα και του Πέτρου Φιλίππου δεν έλαβαν ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου