Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Γκάλοπ για δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ζέρβας με 26,4%, δεύτερος ο Αγγελούδης με 20,9%

Πρώτος στον πρώτο γύρο αλλά με ολοένα και μεγαλύτερη απογοήτευση των πολιτών, εμφανίζεται σε νέα δημοσκόπηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Ειδικότερα, σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του TheOpinion.gr σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πρώτοι εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» κερδίζει τον νυν δήμαρχο στο δεύτερο γύρο σε αντίθεση με τον Σπύρο Πέγκα.

Παραμένει πολύ υψηλό ποσοστό όσων θέλουν αλλαγή δημάρχου (66, 6%) με τον Κ. Ζέρβα να συγκεντρώνει την πιο υψηλή αρνητική άποψη μεταξύ των υποψηφίων (43,2%) αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ (56,9%).

Στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 20,4% του Στέλιου Αγγελούδη. Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 13,9%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 7.3% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 6.8% , ο Βασίλης Τομπουλίδης με 4.2%, ο Δρόσος Τσαβλής με 3.6% ενώ στην επιλογή άλλο με 0,9% καταγράφονται οι υπόλοιπες παρατάξεις.



Σημειώνεται, ότι το 12.9% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι, αισθητά μειωμένο με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας δύο εβδομάδες πριν και το 3.6% να μην απαντά.

thess

Κερδίζει ο Αγγελούδης στον β' γύρο



Η μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί στον δεύτερο.

Σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 45,8% έναντι 31,8% με το 16,3% να είναι αναποφάσιστοι και το 6,1% να μην απαντά. 9,2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 41,9% έναντι 32,8%, με 18,5% αναποφάσιστους και 6,7% να μην απαντούν.

thess2

thess3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου