Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΔΕΛΤΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο, την Κ.Ε και τους Βουλευτές -«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ»

Με θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο κόμμα μας μετά την διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ περιμέναμε το βράδυ της εκλογής της νέας ηγεσίας και τους 5 υποψήφιους μαζί με τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα να δώσουν το μήνυμα της ενότητας και της εκκίνησης για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς είδαμε συντρόφους -που είχαν αποδεχθεί μάλιστα και συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής προέδρου- να ξεκινούν έναν πόλεμο φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που μας έλεγαν πως μετά τις εκλογές θα μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την μια την παρέλαση στα κανάλια της προπαγάνδας της κυβέρνησης και από την άλλη στην συνεδρίαση ομάδων μέσα στο κόμμα για να συζητούν και να οργανώνουν την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ !!

Ήδη κάποιοι αποχώρησαν και κάποιοι δυστυχώς σκέπτονται να αποχωρήσουν.

Εμείς σαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση των ΟΜ των Δήμων Δέλτα- Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου και δημόσια να δηλώσουμε και να ζητήσουμε τα εξής:

-Στον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Δεν είμαστε κανενός προέδρου, καμιάς ομάδας, καμιάς τάσης ΕΙΜΑΣΤΑΝ – ΕΙΜΑΣΤΕ και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όποιον αναδεικνύεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες για να μας εκπροσωπεί.

-Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε δήλωση, κάθε ενέργεια , κάθε σχόλιο που πληγώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει λαβές και επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν το κόμμα μας.

- Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που να αποδέχονται προσκλήσεις των ΜΜΕ για να τους δώσουν βόλια για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας.

-Όποιος από τους συντρόφους θέλει να διαχωρίσει την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει χωρίς να πετροβολά την κοινή μας πορεία. Για αυτό και ζητάμε από όλα τα μέλη , τα στελέχη ακόμα και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγονται οι αντεγκλήσεις και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.


ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΤΡΟΦΗ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.



- Επίσης να τονίσουμε πως οι έδρες των βουλευτών μας είναι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς που φύγατε –και όσοι πιθανά θέλετε να ακολουθήσετε – επιστρέψτε τις έδρες στο κόμμα με το οποίο εκλεγήκατε. Τηρείστε τον λόγο τιμής που υπογράψατε.

Πρόεδρε και σύντροφοι της ηγεσίας.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε το τι θα κάνει ό οποιοσδήποτε.

Να γίνει άμεσα αναπλήρωση των θέσεων σε Κ.Ε. , σε Νομαρχιακές και σε ΟΜ όσων αποχώρησαν και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου.

Όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι του χεριού τους και θα τον οδηγήσουν σε πολιτική ανυπαρξία δεν υπολόγισαν εμάς.

Οι απλοί, οι ανιδιοτελείς και ακούραστοι εργάτες της Αριστεράς είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ περήφανοι για την συμμετοχή μας στην κυβερνώσα Αριστερά.






---------- VENSEREMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου