Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Σακελλαρίδη

«Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα», ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση του με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, γνωστή για τα εκλεκτά κρεατικά της.

Βέβαια είναι δύσκολο κανείς να πιστέψει ότι η παρέα στο τραπέζι της «Ρούμελης» συζήτησε μόνο περί ανέμων και υδάτων ή για την πορεία του Παναθηναϊκού ή του ιστορικού Πανιωνίου, μιας και βρέθηκαν στην γειτονιά. Τα δύο εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πράγματι συνδέονται με μακρά φιλία καθώς συμπορεύονται από τα χρόνια της Νεολαίας Συνασπισμού και φυσικά την κυβερνητική περίοδο, όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του τότε πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα οι σχέσεις των δυο επανεκκίνησαν το καλοκαίρι όταν ο Σακελλαρίδης εξέφρασε δημοσίως την στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι που είχε χαροποιήσει ιδιαιτέρως τον Αλέξη Τσίπρα.
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κουβέντα δεν αφορούσε τα παλιά αλλά συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις καθώς και οι δυο παρακολουθούν με προβληματισμό τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα, πέραν της αμφισβήτησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του μαξιλαριού των 37 δισ, μιας εμβληματικής κυβερνητικής επιλογής έχουν σπάσει τα τηλέφωνα και οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν πάρει φωτιά, προκειμένου να αποτραπεί η διεύρυνση της διάσπασης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου