Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι :Τα τρακτέρ βγαίνουν και στη Μακεδονία μετά τη Θεσσαλία

Αυξάνονται οι κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και πορείες σε Επανομή, αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Λαγκαδά, έπονται Σέρρες και Γιαννιτσά

«Φουσκώνει» η πανελλαδική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων που απαιτούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επαρκείς και έγκαιρες αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους, ουσιαστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής και σειρά άλλα αιτήματα.

Την Παρασκευή συνεχίζονται στη Θεσσαλία οι κινητοποιήσεις, στον Πλατύκαμπο από τους παραγωγούς των περιοχών γύρω από την πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα, των συναδέλφων τους της Καρδίτσας στον Ε-65, από τα Τρίκαλα στον Ζάρκο, από την Μαγνησία σε Αλμυρό και Ριζόμυλο.

Στο κάρδο μπαίνει από σήμερα και η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία της Επανομής και πορεία προς τον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία.

Ταυτόχρονα, άλλες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στην παλιά ε.ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Κιλκίς, στη Χαλκηδόνα, τη Θέρμη αλλά και τον Λαγκαδά. Επίσης, αναμένονται αντίστοιχες ενέργειες και σε Σέρρες και Γιαννιτσά΄.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν προγραμματίσει σειρά συνελεύσεων το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου