Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Η «Σύνοδος των Σπετσών» του ΣΥΡΙΖΑ: Τα brainstorming, το γεύμα στον «Ταρσανά» και οι απόντες

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επικείμενη συνάντηση εργασίας του Στέφανου Κασσελάκη με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Οι Τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα power point της παρουσίασης των προτάσεων που θα κάνουν γύρω από το πεδίο ενασχόλησης τους και οι βουλευτές ετοιμάζουν βαλίτσες με κατεύθυνση το νησί του Αργοσαρωνικού για το τριήμερο όπου είναι προσκεκλημένοι του προέδρου για brainstorming. Στην πραγματικότητα η πραγματική διάρκεια της σύναξης, και του κύκλου των εργασιών, θα είναι μιάμιση ημέρα, από το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο μέχρι την Κυριακή όπου προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η αναχώρηση από νησί.


Είτε με το πλοίο της γραμμής είτε οδικώς και περνώντας απέναντι με θαλάσσιο ταξί από την Κόστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στις Σπέτσες. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες γύρω από τον προγραμματισμό, όλες οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας - οι συζητήσεις, οι παρουσιάσεις, οι ιδέες που θα πέσουν στο τραπέζι, οι στόχοι για το προσεχές διάστημα - θα πραγματοποιηθούν στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στο νησί.

Αφού πρώτα καταλύσουν στα μονόκλινα δωμάτια που έχουν κλειστεί για το τριήμερο εργασίας, την Παρασκευή, πρώτη μέρα της συνάντησης εργασίας, στις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος συνεργασίας μεταξύ Κασσελάκη και βουλευτών και θα φτάσει μέχρι το βράδυ. Στην συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο, μετά τις 8 το βράδυ, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στις Σπέτσες. 

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί θα εκκινήσουν πάλι οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι και ακολούθως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εργασιών μέχρι το βράδυ. Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το τραπέζι στους βουλευτές στην ψαροταβέρνα «Ταρσανάς». Την Κυριακή δεν προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος κύκλος εργασιών οπότε και προγραμματίζεται να ξεκινήσει η επιστροφή για την Αθήνα.


Από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες δεν θα βρεθούν για γνωστούς λόγους που έχουν εξηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Έλενα Ακρίτα. Η Κυριακή Μάλαμα, όπως όλα δείχνουν και αναφέρει και η ίδια θα βρεθεί στις Σπέτσες και θα παρουσιάσει δια ζώσης το PowerPoint με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα θέματα του πολιτισμού. Ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος έρχεται για να παραστεί στις εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες από την Αμερική και θα αναχωρήσει την Κυριακή κατευθείαν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα λείψει την πρώτη ημέρα των εργασιών λόγω της παρουσίας του στο Νταβός, ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου θα φτάσει στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου