Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Η Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνει εκδήλωση, την Παρασκευή 9/2/24, στις 20:00-22:00, στα πλαίσια του 32ου Money Show, στο ξενοδοχείο Hyatt, με θέμα: "Οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων".

Η κλιματική κρίση είναι ορατή σε όλο τον πλανήτη. Στην Μεσόγειο, ειδικά στην χώρα μας, τα ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, ήταν πυκνά την προηγούμενη χρονιά.
Οι πόλεις μας και οι οικισμοί, αποκάλυψαν την ευαλωτότητά τους. Δυστυχώς, δεν φάνηκε το γεγονός αυτό να γίνεται κατανοητό, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις περισσότερες διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.
Παρ' ότι η χώρα μας, διαθέτει πολύ σημαντικούς Κοινοτικούς πόρους, που μας δόθηκαν για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη οικονομική ύφεση από την πανδημία του κορωνοϊού και, να δημιουργήσουμε ανθεκτικές πόλεις, δυστυχώς, η κατανομή των κονδυλίων και η διαχείρισή τους, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Οι Δήμοι έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, τόσο στην συγκρότηση σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης, όσο και διεκδίκησης ανάλογων επιλογών και των αναγκαίων πόρων, από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, μπροστά στις εκλογές των ηγεσιών των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων, όπως και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, είναι απαραίτητος ο διάλογος και οι δεσμεύσεις των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων, για τις ηγεσίες των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ.

Η εκδήλωση που οργανώνουμε, αυτούς τους στόχους έχει.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στον διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου