Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Παύλος Γερουλάνος: «Η κυβέρνηση μπαζώνει ενοχές, νοιάζεται μόνο για την πολιτική ασφάλεια του Καραμανλή»

«Ποιος είναι επιτέλους ο κύριος Καραμανλής για τον οποίον είστε έτοιμοι να διασύρετε ολόκληρη τη συντηρητική παράταξη;» ρώτησε απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές της ΝΔ, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.


Και συνέχισε: «Ποιος είναι τελικά αυτός ο κ. Καραμανλής, για τον οποίον έχετε αποφασίσει να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια, χωρίς να σας απασχολεί καθόλου αν αύριο θα διορθωθούν τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία. Ώστε, να μην έχουμε νέες τραγωδίες. Του οποίου η πολιτική ασφάλεια φαντάζει πιο σημαντική από την ασφάλεια των παιδιών μας».


«Ποιος είναι επιτέλους ο κ. Καραμανλής για τον οποίον κάποιος, κάπου, την ίδια μέρα που η Ελλάδα ολόκληρη, έβλεπε σοκαρισμένη παιδιά της να τα κουβαλάνε σε σακούλες, αποφάσισε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν να παραποιήσει ηχογραφημένους διαλόγους;» τόνισε και επισήμανε: «Ποιος είναι τελικά ο κ. Καραμανλής για τον οποίον είστε έτοιμοι, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, να μπαζώνετε ενοχές; Αξίζει τελικά ο κ. Καραμανλής, τόσο πολύ, τον κόπο της συγκάλυψης;».

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή και προφανής, σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο: «Προφανώς όχι. Προφανώς και δεν την αξίζει». Για τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο μόνος λόγος που έναν χρόνο τώρα ζούμε όλη αυτήν την κατάσταση, είναι η συγκάλυψη του αφηγήματος όλης της Κυβέρνησης:


«Ποτέ δεν ήταν η επιβίωση του κ. Καραμανλή ο πολιτικός στόχος της συγκάλυψης. Ο πολιτικός στόχος της συγκάλυψης ήταν, είναι και παραμένει ένα άρρωστο, νοσηρό και ξεδιάντροπο πολιτικό αφήγημα. Το αφήγημα ότι εσείς είστε «άριστοι». Ότι είστε αψεγάδιαστοι. Ότι μόνοι εσείς νοιάζεστε για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση των «άριστων». Διότι χωρίς αυτόν τον μύθο τι μένει στην Κυβέρνηση; Απολύτως τίποτα. Αυτόν τον μύθο αφορά η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, από την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μέχρι την πολιτική προστασία, κι από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια μέχρι τα κόκκινα δάνεια, πάντα η Κυβέρνηση βρίσκει κάποιον άλλον που φταίει: «Για να υπηρετήσετε αυτόν τον μύθο λέτε για κάθε πρόβλημα: «Aυτό, δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι διαχρονικό πρόβλημα, είναι διεθνές πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι πρόβλημα ενός σταθμάρχη».


«Όταν όμως για όλα σου τα λάθη», συνέχισε ο Παύλος Γερουλάνος, «φταίει κάποιος άλλος, δεν μαθαίνεις ποτέ από τα λάθη σου. Και μια Κυβέρνηση που δεν μαθαίνει από τα λάθη της είναι καταδικασμένη να τα επαναλάβει».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γερουλάνος έθεσε το δίλημμα που καλούνται οι Βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν, λέγοντας: «Εδώ, είναι η ουσία του ζητήματος: Μια Κυβέρνηση, όπως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είναι καταδικασμένη να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα λάθη της, δεν μπορεί να συνεχίζει να κυβερνάει. Διότι, είναι επικίνδυνη για τον τόπο.


Και το ερώτημα που τίθεται, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι απλό: «Θα διασώσετε μια Κυβέρνηση καταδικασμένη να επαναλαμβάνει τα λάθη της εις βάρος του τόπου ή θα αποφασίσετε να τη στείλετε σπίτι της, αναλογιζόμενοι μήπως τελικά πήρε την διακυβέρνησή της λάθος;


Αυτό είναι, λοιπόν, το μεγάλο σας δίλημμα: Θα επιβάλετε σε αυτήν την Κυβέρνηση την αλήθεια ή θα γίνετε και εσείς συνυπεύθυνοι της συγκάλυψης;

Αυτό το ερώτημα, καλείστε να απαντήσετε σήμερα. Εμείς, το απαντήσαμε. Και για αυτό, θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου