Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η πρεμιέρα του «νέου Τσίπρα», τα κεντροαριστερά πηγαδάκια και οι παρόντες

Ο Αλέξης Τσίπρας της νέας φάσης συστήνεται μέσα από την διήμερη πρώτη εμφάνιση, στο Ωδείο Αθηνών, του Ινστιτούτου που φέρει το όνομα του.

Αν και τα ζητήματα που θίγουν οι πολιτικές προσωπικότητες που έχουν προσκληθεί συγκεντρώνουν τα βλέμματα στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου, τα «πηγαδάκια», στο αίθριο και στο φουαγιέ πήγαιναν, ακόμη και αν η συζήτηση δεν ξεκινούσε κατ’ ανάγκη από αυτόν τον δρόμο, στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.





Μεταξύ καφέ και τσιγάρου, στο περιθώριο των πάνελ, η κουβέντα ξεστράτιζε και το βλέμμα έπεφτε στα πρόσωπα που βρέθηκαν στην «πρώτη» του Ινστιτούτου Τσίπρα.




Ο Στέφανος Κασσελάκης προσήλθε για να παρακολουθήσει την βράβευση του Μάθιου Νίμιτς από τον Αλέξη Τσίπρα και και τον Ζόραν Ζάεφ με το βραβείο των Πρεσπών.





Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε λίγο αργότερα κατά την συζήτηση με ομιλητές τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, αλλά και τον Μάθιου Νίμιτς λόγω της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.




Μεταξύ άλλων στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα έχουν δώσει το παρών στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Χρήστος Σπίρτζης.



Παράλληλα, πολλά ήταν και τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Πέτρος Κόκκαλης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης αλλά και οι Παύλος Χρηστίδης και Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ.





Το παρών έδωσαν και οι Όλγα Γεροβασίλη, Αθηνά Λινού, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Φώτης Κουβέλης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Μαμουλάκης, Δημήτρης Λιάκος, Κώστας Πουλάκης, Βαγγέλης Καλπαδάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Χαρίτσης.

tsipras2_5ddb6.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου