Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Αιφνιδιασμός Ανδρουλάκη: Πιθανό το ενδεχόμενο για κάλπες στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι

Την ώρα που τα «βασίλεια» της Χαριλάου Τρικούπη εκδηλώνουν τις προθέσεις τους, στέλνοντας ευθεία μηνύματα, στο Game of Thrones του ΠΑΣΟΚ που έχει ξεκινήσει από την νύχτα των ευρωεκλογών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τους αιφνιδιασμούς και την κόντρα επίθεση.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρωτοβουλίας από τον ίδιο τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. Ιδιαίτερα από την στιγμή που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει άμεσα σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Μια κίνηση που αναμφισβήτητα θα δείξει ότι «σηκώνει το γάντι» που ρίχνουν οι αμφισβητίες της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος. Και μαζί θα επιχειρήσει να ανακόψει το κύμα εσωστρέφειας που κατακλύζει την Χαριλάου Τρικούπη.

Ωστόσο, ακόμη και αυτός ο δρόμος δείχνει δύσκολος αυτή την στιγμή και με μεγάλο ρίσκο. Καθώς θα σημαίνει πως για ακόμη μια φορά ψηφοφόροι θα οδηγούνται και πάλι σε κάλπες, ντάλα καλοκαίρι αυτή την φορά, στο φόντο ενός πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, αυτό των ευρωεκλογών, που κρίθηκε ως πληγή για το ΠΑΣΟΚ.


Τα δεδομένα, πάντως, μέχρι στιγμής λένε πως τρία κορυφαία στελέχη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Παπανδρέου, ζητούν κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου καθαρό ακόμη το ποια πρόσωπα θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν τα σκήπτρα της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε αυτό το κλίμα, δεύτερο δεδομένο αυτό, άπαντες στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για την πρώτη σύγκρουση.

Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και για τις 30 Ιουνίου προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Δεδομένο τρίτο είναι πως η Χαριλάου Τρικούπη βυθίζεται στην εσωστρέφεια.


Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα βλέμματα στρέφονται και προς την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Ο δήμαρχος Αθηναίων την Κυριακή σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε κυριακάτικη εφημερίδα θα εκθέσει την άποψή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του και παραμένει άγνωστο, πάντως, προς το παρόν η θέση που θα πάρει και το αν θα αποφασίσει να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες που «τρέχουν» στη Χαριλάου Τρικούπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου