Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νοτοπούλου υπέρ της παραπομπής Κασσελάκη - «Αρκετοί λόγοι που την δικαιολογούν»

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή στην αρμόδια επιτροπή», ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου για τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μίλησε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να σέβονται το καταστατικό. «Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να παραπεμφθεί ο κ. Κασσελάκης στην Επιτροπή», υποστήριξε.


Στη συνέχεια η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη θα αξιολογηθεί από τα μέλη, εφόσον υπάρχει σεβασμός στο καταστατικό και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν επιτυχής, καθώς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αναφερόμενη στην πιθανότητα να αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα απαιτούνταν συγκλονιστικοί λόγοι για να φύγει. Δήλωσε ότι δεν είναι εκεί για να αποχωρήσει, αλλά για να συμμετέχει στις εσωτερικές συζητήσεις που αφορούν τις θέσεις του κόμματος. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί χώρο ελπίδας και αγώνα και πως η πολιτική συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος πρέπει να προηγηθεί.


Ερωτηθείσα επίσης η Κατερίνα Νοτοπούλου για τα εάν οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ευνοούν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «νομίζω πως η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό είναι αναγκαία και απαραίτητη με τρόπο που εκείνος επιλέγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου