Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επιστολή Τζιτζικώστα σε Ρέππα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας απέστειλε σήμερα νέα επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα για το ζήτημα των σιδηροδρομικών δρομολογίων που σταμάτησαν από τη Θεσσαλονίκη προς τις βαλκανικές πόλεις και την Κωνσταντινούπολη και του δρομολογίου της κλινάμαξας στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η απάντηση της προηγούμενης επιστολής που σας είχα αποστείλει, περιλαμβάνει την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, ως το βασικό λόγο για τον οποίο σταμάτησαν τα δρομολόγια και αναφέρεται σε ‘’προσωρινή αναστολή κυκλοφορίας’’ συγκεκριμένων δρομολογίων.

Για το λόγο αυτό, και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, σας ζητώ και πάλι να σταματήσει η προσωρινή αναστολή αυτών των δρομολογίων και να επανέλθουν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τις βαλκανικές πόλεις και την Κωνσταντινούπολη.
Όλα τα στοιχεία που έχουμε για τη φετινή τουριστική περίοδο δείχνουν σημαντική άνοδο των αφίξεων από τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία προς τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και η επαναφορά των γραμμών αυτών θα λειτουργήσει προσθετικά σε αυτή την προσπάθεια.
Επιπλέον σας θέτω το ζήτημα της κατάργησης του δρομολογίου της κλινάμαξας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Αθήνας, το οποίο παρουσίαζε σημαντική πληρότητα και αποτελούσε έναν αξιοπρεπή και σχετικά φθηνό τρόπο μετακίνησης για ανθρώπους που οι υποχρεώσεις τους δεν τους επέτρεπαν να χάσουν μισή μέρα μετακινούμενοι. Αξιολογώντας τα στοιχεία που έχετε για την πληρότητα των δρομολογίων, μπορείτε να την επαναφέρετε, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον για τις ημέρες τις οποίες υπάρχει ικανοποιητική πληρότητα και θα καταστήσει τη γραμμή κερδοφόρα, διευκολύνοντας παράλληλα και ένα τμήμα του κοινωνικού μας συνόλου το οποίο αδυνατεί οικονομικά να ταξιδέψει με πιο ακριβά μέσα μεταφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου