Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το πρώτο δύσκολο τεστ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Ποιο είναι το δείγμα γραφής του νέου υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης; Μια ματιά σε όλα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις και δημόσιες παρεμβάσεις του, αλλά και σε...




όσα έχει υποστηρίξει, κατά τις ομιλίες του, στα κατά καιρούς υπουργικά συμβούλια, είναι αρκετά για να αποσαφηνίσουν το στίγμα του. 
Κατ αρχήν, ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, πολλάκις, είχε επιτεθεί στον προκάτοχο του, κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του αποστερεί κάθε μορφής ανάπτυξη από την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, γι αυτόν ακριβώς το λόγο είχε “λογομαχήσει” με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπό το βλέμμα του κ. Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, το ερώτημα ήταν και παραμένει ένα: Πώς θα πετύχει, τώρα, αυτός την ανάπτυξη; Ήρθε η ώρα να απαντήσει επί του πρακτέου. Όπως ήρθε η ώρα να αποσαφηνίσει πως ακριβώς θα πετύχει την αναδιάρθρωση του Μνημονίου, στην οποία πάντα εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονταν, όταν έπαιρνε τον λόγο, αλλά και στις συνεντεύξεις που συχνά - πυκνά έδινε.

Οι ευκαιρίες, που θα έχει, θα είναι πολλές. Αρχής γενομένης από την Κυριακή το απόγευμα, όταν θα συμμετάσχει στο πρώτο Eurogroup της καριέρας του, ως υπουργού Οικονομικών. Εκεί, μετά από τις συστάσεις, που θα κρατήσουν για λίγα λεπτά της ώρας, θα αρχίσουν οι εξετάσεις. Οι οποίες και σκληρές θα είναι και συνεχείς, από εδώ και στο εξής.
Γι αυτό και την Παρασκευή το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία και την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον κ.Παπακωνσταντίνου, συγκάλεσε σύσκεψη, για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα αλλά και για τα πιο στρατηγικά. Που σίγουρα θα είναι πολλά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου