Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανοίγει η συζήτηση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο

Το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτερης διαβούλευσης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές. Θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της γενικότερης συνταγματικής μεταρρύθμισης, όταν αυτά ανοιχθούν από την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.


Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε «άκαιρη» την οποιαδήποτε συζήτηση και υπενθύμισε ότι  υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη που κατοχυρώνει τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

Διευκρίνισε πάντως ότι «προφανώς και θα συζητηθεί το θέμα στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς προκαταλήψεις», αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι «η αναδιάρθρωση των δομών του κράτους και η αποτελεσματικότητα του δημοσίου».

Ανοιχτό άφησε όμως και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο,  ειδικά για όσους αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το ανάλογο πλαίσιο, στο μέλλον όμως …

«Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου