Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Προταση στο γιωργο Φλωριδη για [ΤΣΑΡΟ]


  
Στον Γιώργο Φλωρίδη θα προτείνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη θέση είτε του υπουργού Οικονομικών είτε του υπουργού Οικονομίας καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να υπάρξει αντικατάσταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος προορίζεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν θα αναλάβει και οικονομικό πόστο.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν ο κ. Γιώργος Φλωρίδης αποδεχθεί την πρόταση, καθώς έχει από καιρό θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, τη δημιουργία ολιγομελούς κυβέρνησης με συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένες πολιτικές.


Θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών


Πιθανότατα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο ανασχηματισμός να έχει ανακοινωθεί έως την Παρασκευή οπότε και προγραμματίζεται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


Παράλληλα, τη χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή τους, με στόχο την ευρύτερη συναίνεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς πιθανόν και σήμερα, ώστε να τους ενημερώσει για τις προσωπικότητες που θα χρησιμοποιήσει και να τους ζητήσει τις δικές τους προτάσεις. Η συνάντηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Πριν μεταβεί στον κ. Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση που θα ζητήσει, αλλά και ότι είναι διατεθειμένος στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους να ζητήσει τη στήριξή τους. «Είναι μια δύσκολη μέρα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου