Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Φυσικό Αέριο στο Κιλκίς μέχρι το `15

Η πόλη του Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών της Βόρ. Ελλάδας που θα τροφοδοτηθούν μέχρι το 2015 με Φυσικό Αέριο (Φ.Α.). Πριν λίγες μέρες (28 Ιουνίου), η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση του προγράμματος κατασκευής δικτύων σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Στ. Ελλάδας και της Εύβοιας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, η χρήση του Φ.Α. συνεπάγεται μείωση κατά 20% του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Παράλληλα, η υλοποίηση του όλου πρότζεκτ θα δημιουργήσει 1500 νέες θέσεις εργασίας για 3 χρόνια.



Για το Κιλκίς την ευθύνη υλοποίησης του έργου επέκτασης του δικτύου θα έχει  η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), η οποία θα συσταθεί με την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, σύντομα. Αμέσως μετά θα προκηρυχθεί απ` τη ΔΕΠΑ διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη των ιδιωτών επενδυτών που θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ιδρυθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους και ν` αρχίσει να λειτουργεί απ` τις αρχές του 2012, έτσι ώστε τα δίκτυα να ολοκληρωθούν μέσα σε τρία χρόνια. Δηλαδή μέχρι το 2015 να`χει Φυσικό Αέριο η πόλη του Κιλκίς.  

    gnomikilkis   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου