Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Καρχιμάκης: «Αρχιστράτηγος του μπάχαλου ο κ. Τσίπρας»


  
Καρχιμάκης: «Αρχιστράτηγος του μπάχαλου ο κ. Τσίπρας»
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι ο αρχιστράτηγος του μπάχαλου. Δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος, που δίνει την ομπρέλα ασυδοσίας σε όσους κινούνται εκτός κανόνων. Δεν μπορεί να είναι αυτός, που εξαιτίας του, στην ουσία, καταρρέει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας», είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε πολλές περιπτώσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν κατά στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης και ανέφερε ως τέτοιες την επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου στους Αγ. Αναργύρους, του κ. Πεταλωτή στην Αργυρούπολη, στη Λαμία κατά του κ Τσώνη, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

«Θεωρώ ότι είναι -να το πω έτσι, στο γενικό πλαίσιο- μια απαράδεκτη πρακτική, που συνήθως γίνεται με επικεφαλής οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει στη Βουλή -ότι καταδικάζει- και άλλη κατεύθυνση δίνει υπογείως. Πριν από λίγο, άκουσα ότι είπε "να ακουστούν ονόματα". Βεβαίως, ονόματα έχουμε πει, και στις επίσημες ανακοινώσεις που έχει βγάλει το ΠΑΣΟΚ έχουμε ονοματίσει ποιοι είναι αυτοί. Τι άλλα ονόματα θέλουν, όταν η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία καλεί τον κόσμο να επιτεθεί στους βουλευτές; Δεν είναι μια πραγματικότητα;» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία συνθηκών βίας και φόβου και η κίνηση του Συνασπισμού ανάμεσα στον κοινοβουλευτισμό και το μπάχαλο δημιουργεί μια υπονόμευση».

Aνάλογη σκληρή γλώσσα για όσους «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων» και οδηγούν στην «κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας», εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία - όπως κατήγγειλε - είχαν ανάμιξη σε επεισόδια σε βάρος βουλευτών σε διαφορετικές περιπτώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».
           newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου