Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την εξάλειψη της λίστας αναμονής χρηστών ναρκωτικών ουσιών για τη χορήγηση υποκατάστατων, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θέτει ως στόχο το υπουργείο Υγείας, όπως εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σε σύσκεψη, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή...

εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ και των διοικήσεων των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας.

Με ορόσημο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να ενταχθούν οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών σε προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, στις μονάδες που θα δημιουργηθούν μέσα στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου τις μελέτες για τους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι μονάδες, αλλά και για το προσωπικό που θα τις στελεχώσει, εφόσον δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις.

Η χορήγηση υποκατάστατων από τα νοσοκομεία αναμένεται να βάλει τέλος στις λίστες αναμονής για τους 887 χρήστες (βόρειας Ελλάδας), που κατά μέσο όρο φτάνει τα εφτά χρόνια.

Οι διοικητές των νοσοκομείων επισήμαναν την έλλειψη χώρων στα νοσοκομεία, όπου θα φιλοξενηθούν οι μονάδες, αλλά και τεχνογνωσίας για τη δημιουργία τους, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι εν ανάγκη θα κατασκευαστούν προκάτ δομές, στους αύλειους χώρους των νοσοκομείων ή θα ζητηθεί η εθελοντική συμμετοχή των φαρμακοποιών, στην προσπάθεια χορήγησης υποκατάστατων.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο πρώτος υπογράμμισε την ανάγκη να καλύπτεται η χορήγηση υποκατάστατων από τα Ταμεία- κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε να εξετάσει- αλλά και να δημιουργηθούν δομές στο Δήμο , που θα ενημερώνουν τους πολίτες για την πρόληψη από τα ναρκωτικά. 
    fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου